Blog

Our Latest Blog Posts
24
Sep

De ce corăbiile din lemn pot pluti ani de zile iar pardoselile de lemn trebuie ferite de umiditate?

De ce vikingii, acum 1300 de ani, își făceau corăbiile din lemn de stejar și nu foloseau și alte specii de lemn? Pe de altă parte, cum se face că vânzătorii și montatorii de parchet din stejar ne avertizează asupra riscului umidității asupra pardoselii de stejar? Ne spun mereu că, dacă nu instalăm parchetul după o anumită metodologie (care presupune acomodarea pardoselii la mediul în care urmează să fie instalată…

Read more →
17
Sep

7 lucruri esențiale despre durabilitatea pardoselilor de lemn

Trebuie neapărat să le cunoști atunci când vrei să-ți cumperi parchet! În România, din ce în ce mai mulți oameni își doresc în propria casă „parchet de stejar”. Este o constatare pe care am făcut-o după mai bine de 15 ani de activitate în domeniul pardoselilor de lemn. În condițiile în care pe piața românească au apărut esențele exotice (de-a lungul timpului au fost cam vreo 40-50 de esențe de…

Read more →
12
Sep

De ce parchetul se fabrică doar din esențe tari de lemn?

Cuvântul ”parchet” este cel mai des folosit, în România, pentru a defini pardoselile de lemn. Așa cum am vazut în articolul “Ce sa aleg: parchetul masiv sau stratificat?”, parchetul este inclus în marea familie a pardoselilor de lemn. Dacă în perioada anilor 1600  - 1650, arhitecții palatelor franceze vorbeau despre parchet (parchetul fiind “bucăți mici de lemn finisate și instalate în diferite modele”), în aceeași perioadă, în America de Nord…

Read more →
03
Sep

Tot ce ai nevoie să știi despre rașchetarea parchetului!

Ai instalat, cu mai mulți ani în urmă, o pardoseală de lemn și acum constați că și-a pierdut strălucirea? Ai schimbat așezarea mobilierului în casă și acum sunt numai zgârieturi pe parchet? Sau sub ghivecele cu plante de cameră s-a format pe pardoseală, în timp, o pată mare și urâtă? Este clar, ai de-a face cu o formă de uzură a parchetului și a venit momentul să-l rașchetezi! Pentru început,…

Read more →