Intense Grey

Parchet din stejar, stratificat, gri intens, periat, bizotat

Griul revine din ce în ce mai mult în proiectele de amenajări interioare. Designerii nu îl mai consideră deloc o tentă tristă ci, din contră, o recomandă ca fiind una rafinată care, atunci când este asociată cu diferite culori – de cele mai multe ori calde, creează spații interesante, cu personalitate puternică.

Parchetul INTENSE GREY – o pardoseală din stejar masiv sau stratificat, bizotat și periat de-a lungul fibrei pentru a scoate în evidență structura puternică a lemnului, este o variantă demnă de luat în calcul pentru un interior elegant, uneori ușor masculinizat.

Contactează-ne pentru prețuri și mai multe detalii despre acest produs.

Caracteristici tehnice

Lemn:

Esență stejar [Quercus]
Clasă de calitate CLEAR, SELECT sau COMMON
Tip parchet masiv sau stratificat
Prefinisare un strat grund + trei straturi de lac pe baza de apă, mat
Duritate (scala Janka) aprox. 1120 unități
Greutate între 680 – 740 kg/m3 , calculată la 12% nivel de umiditate a lemnului
Stabilitate volumetrică 13 – 16 %

Posibilitate de remodelare:

Un parchet de stejar deja instalat, poate fi remodelat INTENSE GREY, prin rașchetare și refinisare, însă fără bizotare și fără a se schimba clasa de calitate a lemnului.

În funcție de proiectul de amenajare stabilit, puteți alege între trei clase de calitate a lemnului de stejar: CLEAR, SELECT sau COMMON.

CLEAR – stejar cu fibră dreaptă și fină, fără noduri și cu foarte puțin alburn SELECT – stejar cu fibră aproape dreaptă, cu noduri mici și foarte rare, alburn în cantitate minimă spre medie, care dă diferențe relativ vizibile de culoare a lemnului COMMON – stejar cu fibră dreaptă și ondulată, cu noduri mici sau medii, aflate la distanțe mici și medii unul față de altul, cu coloristică diversă a lemnului

Dimenisunea lamelei:

Lungime (mm) 600 – 1500 mm
Lățime (mm) 135 – 180 mm (masiv)

125 – 180 mm (stratificat)

Grosime (mm) 19 – 22 mm (masiv)

11 – 15 mm (stratificat)

Finisaje:

Bizotare DA
Periere DA
Culoare gri intens, total
Lăcuire lac aplicat în trei straturi
Rezistență UV DA